onsdag 11. mai 2011

Gjensyn i Indonesia

Vi ankom Bali uten billett videre til Flores Island (Komodo), det var nemlig umulig å bestille på nett uten et indonesisk visakort... Ikke noe problem; på 45 minutter henta vi baggasjen, sto i visumkø, gikk gjennom tollen, kjøpte flybilletter og sjekka inn! Haha, det kunne man jo prøvd hjemme! ;)
Vi var veldig spente, både for en ferie, verdensberømt dykking og for å se igjen Sanna og Chris fra Australia - og det var sååå moro å se dem igjen - det har gått ett helt år siden sist.
Planen var egentlig å bo på Flores Island for så å ta dagsturer ut til Komodo Island, men vi fikk en fin pris på en "safari" tur - tre netter rundt Komodo øyene. Jeg skjønner godt hvorfor dykkinga i Komodo er verdenskjent! Det var et utrolig mangfold av liv der! Flotte koraller - både harde og myke, små krabber, Mantarokker, hai, reker, nudibranchs... You name it! :) Strømmene var tidvis veldig sterke, så vi hadde gått til innkjøp av kroker som vi kunne holde oss fast i - litt skummelt i begynnelsen, men etterhvert var det veldig moro.


Det var fantastiske koraller rundt Komodo øyene!
Vi bodde og sov enkelt på to båter. Grunnen til at vi fikk turen så billig var at vi dro ut på dagsbåter og måtte sove ute på dekk (dog på madrasser, men utrolig fuktig da det begynte å hølje ned den første natta!!) istedenfor på de fine båtene som egentlig brukes til slike turer. Én av dagene tok vi sppedbåten ut til en strand der de store Komodo Dragene bor. De lokale slang ut kyllingbiter til dem, men vi knipsa bilder som de verste paparazziene! :) Jeg var tøff på avstand, men blei litt skjelven da de kom løpende mot oss...


Alastair sovna på soldekket mellom to av dykkene. Vi besøke Komodo Dragene da vi først var på de kanter.Det har vært så deilig å slappe av og kose seg de siste dagene. Ikke tenke på penger eller studenter, bare dykke og sole seg med godt selskap! Nå er vi i Tulamben i Bali og her skal vi være i fem dager til. Det er et skipsvrak her, rett ut fra stranda, som vi selvsagt har vært og undersøkt! Sikten her er flott (som i Komodo), så vi kan se vraket med alle korallene veldig tydelig. I dag hadde vi et fantastisk morgendykk! Vi gikk ned til 60 meter - ny rekord for alle involverte, og på vei opp så vi en Mola Mola eller Sun Fish. De er ekstremt skjeldne så vi var i full ekstase da vi nådde overflaten!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar