onsdag 11. november 2009

Adventure DiverDet har vært tre knallflotte dager utpå Great Barrier Reef og jeg har opplevd utrolig mye, både over -og under vann. Vi ble hentet på søndags morgen og fraktet ut til revet i en flott cruiser. Turen tok ca tre timer og det var ganske røff sjø. Første dykk var litt skummelt, både pga de høye bølgene og det faktum at jeg skulle puste under vann. Ekte vann, ikke bassengvann. ;) Så fort jeg kom over den lille frykten, åpnet det seg en helt ny verden! Det var helt utrolig å se at en hel verden eksisterer og fungerer under vann! At jeg ikke har gjort dette før!! Planter og fisker og dyr lever sitt eget liv uten å ense klønete dykkere som kaver forbi dem. Jo flere dykk jeg tok, jo bedre ble det. Jeg fikk bedre kontroll på pustinga og kunne slappe av og nyte undervannsverdenen. Etter dykk nummer fire, og flere teite, men obligatoriske øvelser som å ta av seg maska under vann og tømme den, puste gjennom en annens slange og blåse opp vesten manuelt, hadde vi fått kurset godkjent og ble Open Water Divers! :) Mandag kveld ble vi tilbudt å ta neste steg - Adventure Diver, noe som innebærer at man kan dykke til 30 meter istedenfor 18 meter. En god blanding av eventyrlyst og en overbevisende, kjekk instruktør, gjorde at jeg sa ja til det. Glenn ble også med. En del av det kurset var å navigere under vann i mørket. Det var med skrekkblandet fryd jeg gikk ned i vannet med en lommelykt som lyste fem meter når jeg visste at det var hai og andre godsaker der nede. Vi var heldige, og så mange fisk, en diger hummer og flere hai som svømte noen meter over hodene våre! Ubeskrivelig!!
Alt i alt har turen vært fantastisk! Det eneste negative var at den var for kort. Da jeg endelig fikk taket på dykkinga og begynte å elske det, så snudde vi og dro tilbake. Men jeg sitter igjen med minner for livet. Vi har fått mange gode dykkeropplevelser, sett mange fisk/dyr/koraller, blitt kjent med mange hyggelige mennesker, spist god mat og blitt solbrente. Allerede på mandag skal jeg og Glenn ut å dykke igjen, mens Anine og Cathrine skal snorkle. Jeg skal virkelig prøve å holde dykkinga ved like, selv om det ikke er en billig hobby.
Mens jeg og Glenn har vært borte, har Anine og Cathrine blitt kjent med Cairns. Jeg regner med at det finnes noe om det på Cathrines blogg. ;)
Tormod fylte 15 år på tirsdag! Gratulerer lillebror!! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar