mandag 18. oktober 2010

Aktive kropper

Etter dager med regn i Kunming dro vi videre med tog til Guilin. Dette er en veldig populær by blant kinesere, men vi hadde hørt blandede rapporter fra stedet så vi var litt spente på hvordan byen var. Og vårt inntrykk (selv om vi kun var der i drøyt én dag) var at Guilin var som andre kinesiske byer, hverken mer eller mindre. Grunnen til at vi tok turen til Guilin var at herfra kan man reise til de peneste risterrassene i Kina - The Dragon's Backbone Rice Terraces.
Vi dro i et par, tre timer ut av byen og fant en landsby som hadde mer enn nok av gjestehus å by på så vi blei der over natta. Dagen etter sto vi tidlig opp (og med tidlig mener jeg klokka åtte - ingen grunn til å overanstrenge seg i ferien...) og la avgårde forbi og gjennom risterrassene i drøyt fire timer før vi kom fra til landsbyen der vi kunne få en buss tilbake til Guilin. Oktober er rett før innhøsting og risplantene var gyldne i fargen og bredte seg i trappeavsatser nedover og bortover i lange rader. Jeg har jo sett noen risterrasser på bilder, men det var spesielt moro å se dem selv. Desverre for bøndene har ikke regntida gitt seg helt enda - to måneder på overtid, så de er redd for at risen ikke skal tørke. Det var bra for oss, fordi vi fikk se risen mens den fortatt sto i bedene, men synd for bøndene - lite penger i kassa om risen råtner...

Etter risterrassene gikk turen videre til Yangzhuo, hvor vi er nå i skrivende stund. Vi tok hverken buss eller tog, men bambusflåte! :) Li River sniker seg gjennom store deler av provinsen og det var en vakker måte å reise på. Da så vi at Yangzhou virkelig er estetisk flott! Bøfler og fugler trasker ved vannkanten, mens høye og stupbratte fjell reiser seg høyt i været. Yangzhuo er også stedet å være hvis man vil være aktiv ute i naturen, her er det gode muligheter for sykling, fjellklatring, padling med mer. Vi har vært her i tre dager nå og har sykla på turer hver dag. I går sykla vi til Moon Hill - et fjell med et svært hull i midten. I dag leide vi noen kajakker og padla nedover Li River i fem, seks timer. Heldigvis var det noenlunde overskya så vi unngikk den verste solskaden. Det har vært deilig å røre skikkelig på kroppen nå! I det siste har det blitt mye sitting på tog og buss og bare små gåturer, men de siste dagene har vi svetta skikkelig! ;)


Mens vi har reist rundt i Kina har vi hørt mange historier fra andre reisende om hvor vi bør, og ikke bør reise. Mange av de fineste opplevelsene har vi hatt på stedene som ikke var planlagt. Nå har vi hørt mye fint om Macau, helt sør i Kina, så vi har bestemt oss for å ta turen innom der et par dager før vi drar til Hong Kong.

Bilde 1 og 2: Risterrassene ved Guilin
Bilde 3 og 4: Moon Hill i Yangzhuo
Bilde 5 og 6: Båttrafikk på Li River (legg merke til knøttlille Alastair som vinker i kajakken)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar