lørdag 7. november 2009

Ikke akkurat nøttebrune

Tre uker har gått siden jeg forlot Norge. På én måte kjennes det som fryktelig lenge (jeg er i ferd med å slå min egen rekord i å være lenge hjemmefra), men på en annen måte føles det som om det kun har gått et par dager. Det er rart, for jeg har opplevd så utrolig masse allerede, men jeg har enda ikke landet helt og latt inntrykkene synke inn. De ukene jeg har vært her virker som en drøm på flere måter. For det første, så virker det faktisk som en drøm ved at alt hjemme er så fjernt og på en måte står på pause mens jeg er borte. For det andre, så har jeg opplevd veldig masse, alt fra hyggelige og intime Melbourne til i overkant av 600 mil i bil, til knusktørre og små westernbyer, til hoppende kenguruer i veien, til verdens eldste regnskog, til backpackerbyen Cairns og snart Great Barrier Reef. For det tredje, så er dette noe jeg har hatt lyst til å gjøre lenge; å bare reise til utlandet for å gjøre det som faller meg inn, det være seg dykke, jobbe, bruke penger, møte mennesker osv, osv.
De to siste dagene har jeg og Glenn vært i bassenget og lekt fisk, dvs. vi har gjennomført bassengdelen av dykkerkurset. Anine og Cathrine har tusla rundt i Cairns og blitt kjent med byen.
Å dykke var litt skummelt og ekkelt/rart i begynnelsen, men det ble mer og mer moro ettersom minuttene gikk og nå gleder jeg meg veldig til i morra for da drar vi ut på revet i tre dager for å fullføre kurset!! Jeg har svidd av noen kroner på dykkerutstyr i dag; maske, snorkel, føtter og sko. Alt i rosa, selvfølgelig! :)
Den store regntiden starter for fullt i januar, men den har begynt så smått allerede. I dag har været vært knall, men i går regna det mer eller mindre hele dagen. Det er fortsatt varmt i lufta, men vi er ikke akkurat nøttebrune for å si det sånn. Anine og Cathrine fikk litt pinky farge i dag, men jeg og Glenn skal ta dem igjen på båten! :)
Æ glær mæ! -Til dykkinga, ikke den pinky fargen. Jo, litt til fargen også - jeg må jo matche dykkerutstyret mitt.. ;)

1 kommentar: