fredag 8. oktober 2010

En noe stillestående oppdatering

Vi har vært i Kunmning i fire dager nå, og det er ikke mye nytt å melde. Det er en by, som kinesiske byer flest, som vi egentlig ikke hadde tenkt å bli så lenge i , men omstendighetene gjorde at vi nå har vært her i fire dager. Planen var å søke om et Thai visum her, men vi har bestemt oss for ikke å gjøre det. Vi velger heller et 30 dagers visum ved ankomst og drar til Malaysia eller et annet, spenende sted, i slutten av november for å skaffe oss et nytt og lengre visum. Det er mer eller mindre umulig å få et arbeidsvisum til Thailand, så vi må skaffe oss vanlige turistvisum.
Turen videre går til Guilin me tog, og her er grunnen til at vi blei i Kunming såpass lenge; det var ikke soveplasser på toget før i dag - og togturen varer i 18 timer (omregnet i kinesisk effektivitet, blir det rundt regnet 20 timer... hehe), og å sitte hele veien var uaktuelt!
Det har regnet i tre dager nå, så vi har ikke utforsket byen altfor mye, men kost oss inne på hostellet med film og bøker. Jeg leser for tiden "The Time Travellers Wife" - en god bok for de av dere som måtte være interessert. :) Alastair, stakkar, prøver å tråle seg gjennom "Blodåkeren" - en krim av en britisk forfatterinne, men på norsk. Han har ordbok, så det er ikke synd på han. ;)
Vel, Guilin ligger i Guangxi provinsen og det skal visstnok være et flott sted med høye fjell og dype daler. Etter Guangxi bærer det, etter planen, til Hong Kong før vi drar til Thailand. Så nå veit dere like mye om planene våre som vi gjør. ;)

1 kommentar:

  1. Det vi ser er at planer forandrer seg ;)

    Her down under har det ikkje regnet siden eg kom hit, men det er bare 2 uker siden.
    I følge norsk målestokk er sommeren kommet, men det er visstnok bare vår enda...

    God tur videre :)

    SvarSlett