tirsdag 9. november 2010

Jobb Jobb på Phi Phi

Vi har vært på denne paradisøya i snart to uker og vi føler oss allerede overlesset med arbeid. Vi har mange kunder hver dag; både kurs og fun-divers, og jeg har for lengst sertifisert min første student. *hurra!* Begivenheten ble feiret med lokalt øl og mikrovarmede pølser på pinne! :)Alastair har pådratt seg en ørebetennelse så han er gretten fordi han ikke kan dykke på en stund.

Hadde det kun vært kurs og dykking som opptok oss, hadde vi vært meget fornøyd med situasjonen, men det er så mye annet arbeid som tar piffen ut av oss. Vi jobber stort sett fra 07.30 til 22.30 hver dag med et par timers pause på ettermiddagen. I utgangspunktet skal det ikke være så mye jobbing, men en blanding av en noe uorganisert ledelse, en stressa mellomleder og mange ekstraoppgaver, gjør at vi går slitne til sengs hver kveld. På disse to ukene vi har vært her, har vi ikke sett stort annet enn gata fra dykkesenteret og til bungalowen vi bor i og det synes jeg er trist. Jada, poenget med å være her er jo selvfølgelig å dykke (!), men det hadde vært fint med litt fritid til å oppleve øya også!

Av mangel på andre personer i disse oppgavene, har nå Alastair blitt ansvarlig for alt som har med PADI å gjøre og jeg har blitt ansvarlig for å regne ut lønninger til hele den europeiske staben (vi er nemlig delt i en koreansk del og en europeisk del, med delt økonomi og program). Det er forsåvidt greit nok, men det tar mye tid og energi, og det var ikke grunnen til at vi kom til Koh Phi Phi! Så, som dere skjønner, er det travelt her om dagen og, for å være ærlig, trives vi ikke 100% med situasjonen. I følge kollegaer fra andre dykkesteder på øya er det like tilstander der, så det er vel en del av det å være mafia-styrt - *money-money-money*. ;)

I kveld skal vi tvinge oss ut for å ta et par drinker. Kanskje det letter litt på trykket og løser opp stive skuldre?!?


Bilde 1: Bungalowen vår
Bilde 2: En av båtene vi kjører rundt i
Bilde 3: Dykkesenteret vi tilbringer nesten all vår tid i


1 kommentar:

  1. Den Asiatiske måten å jobbe på er ikkje helt som i Norge, eller Australia for den del.
    7,5 times dag gjelder nok ikkje der i gården :)

    SvarSlett