lørdag 5. desember 2009

Sånn går nå dagan

Vi trives godt i Cairns hele gjengen, men er latere enn vi noen gang har vært. Vi gjør stort sett det samme hver dag og alt utenom soling, bading og barliv er et stort tiltak. ;) Et eksempel er lengden på oppholdet vært her i Cairns; planen var å være her i én uke - nå har vi vært her i fem, rett og slett fordi vi var for late til å organisere noe videre. :) Det er en annerledes og egen atmosfære blant backpackerne som er nærmest umulig å forklare. Vi lever i et boble-samfunn hvor den virkelige verden ikke ser ut til å eksistere og vitsene og historiene er veldig interne. Hverdagslige gjøremål som jobb, støvsuging, matlaging og tv-titting har blitt byttet ut med solkremsmøring, $10 måltider på de lokale pubene, bassengbading og smugling av goon inn på rommet. :)
På mandag kommer det to jenter fra Norge som skal reise videre med oss, det blir artig med nye fjes. Mandag er det også kostymeparty her på hostellet, en kjærkommen forandring. :)
Når vi ser på kalenderen skjønner vi at det er desember og det snart er jul. Det spilles julemusikk i butikkene og det står store, overpyntede juletrær på torgene, men julefølelsen er ikke tilstede. Vi har allikevel hatt en brainstorming om hva vi savner ved gamlelandet nå i disse "travle" juletider:
Farse - som i kjøttkakene til mor, medisterkakene til besta og farse-i-kål og spaghetti og farse.
Jarlsberg ost - nå skal det sies at osten faktisk selges i alle butikker her, men det er så tiltak å skjære ost uten ostehøvel. Ja, vi lever faktisk et hardt liv!! ;)
Tine lettmelk - ingen over, ingen ved siden av!!
Tirsdags tv-kveld - har ikke fått med meg noe av Grey's eller Desperate Housewives på ukesvis! Fysj.. ;)
Grovbrød - nFetår brødet har konsisens som en myk badesvamp, kan det ikke kalles brød!
Tv2 nyhetene - vi titter innom vg.no i ny og ne, men det er ikke det samme uten Pål T. Jørgensen og Sturla Dyregrov.
Jobben min - prøver å ha litt norskundervisning med backpackerne, men noen har tydeligvis vært her før meg. Det er ufattelig mange som snakker litt norsk her. Har møtt en fyr fra Papa New Gunniea som sa "Eg savner deg", en australiener som sa "Eg har bodd i Stavanger og prater norsk", en fra Brasil i resepsjonen som ønsket oss velkommen med "God dag, hvordan går det?", en australiener fra Sri-Lanka som "bor på Majorstua og liker å feste på onkel Donald og henger i parkveien", Sam fra Alska som "har familie fra Lofoten-øyene, elsker aquavitt, julebukk, laks og lefse" og som skriker "la hodene rulle" etter et par øl. Foruten disse, er det det en haug med dansker som har bodd i Stavanger og vi hadde selvfølgelig Johan fra Stockholm som kunne si "Volvo to-førti og sota ruter" på flytende norsk.
Pålegg - smørost og skinke har blitt kjedelig i lengden, men vi mangler tiltak for å kjøpe noe annet. ;)
Ja, så sånn går nå dagan her i Cairns. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar