lørdag 19. desember 2009

"Real" life.

Glenn dro på tirsdag, rett til Ayr for å dykke i Yongala. Anine og Cathrine dro på onsdag, møtte Glenn i Ayr og dro videre til Airlie Beach. Det vil si at jeg er igjen alene i Cairns. Det var trist og tomt på rommet da de dro, men jeg skulle på jobb kl 12.00 onsdag, så jeg hadde andre ting å fylle hodet med. Jeg fylte båten med mat som skulle holde i tre dager for 39 personer. Torsdag møtte jeg opp på båten kl 05.45 - klar for å jobbe i tre dager på revet. Menyen for de tre dagene var følgende:
Onsdag
- frokost; ferske croissanter og frukt
- lunsj; kokte egg, pastasalat, rissalat, tomatsalat, coleslaw, bønnesalat, gresk salat, gresskarsuppe. Alt lages fra bunnen så klart!
- buttercake - ja, æ kan bake! ;)
- middag; Thai Red Chicken Curry m/ ris og grønnsaker
- dessert; Danish (eplekake)
Torsdag
- frokost; egg, bacon, fruktsalat, div frokostblandinger
- lunsj; gratinerte poteter, kyllingvinger, alle salatene som onsdagslunsjen. Har aldri tenkt på hvor mye styr det er å lage gratinerte poteter fra bunn av.. Liker de i pakke jeg..
- vaniljekake
- middag; lasagne og hvitløksbaguetter. Fra bunnen av! Hvor blei det av Toro??!?
- dessert; sjokoladekake (ja, kake igjen! Og de som kjenner meg veit at baking ikke er min favorittaktivitet - man får faktisk kliss på fingrene!!)
Fredag;
- frokost; pølser og bønner, div. frokostblandinger
- fruktkake
- lunsj; gresk salat, tomatsalat, maissalat, coleslaw, kjøttfat, tunfisksalat, fruktfat, fersk italiensk brød
Wow, du blei litt stressa av å lese det ja??! Nemlig. Tenk deg å ha eneansvar for at 39 personer får servert alle måltidene til riktig tid!! Men jeg "worked my ass off" og fikk skikkelig skryt fra resten av crewet! :) Det var svært sjelden at en ny kokk klarte å ha all maten ferdig i tide, men jeg klarte det! YES! Det må ligge i genene. ;) Jeg fikk til og med tid til å dykke - to ganger! Det hadde jeg aldri trodd!! Herregud, jeg får faktisk $ 140 dagen for å være ute på The Great Barrier Reef! 100 x :-) Ikke for det, jeg var svett som en gris og hadde greit høyt blodtrykk til tider, men nå, når jeg sitter nydusja på hostellet, er alt stresset glemt og jeg bare tenker på de to dykkene jeg fikk. :)
$ 140 dagen ja. Det er ikke så mye å skryte av og norske myndigheter hadde antagelig steila, men jeg er meget fornøyd! Jeg har fått tilbud om et rom i et hus for $ 100 uka, men Dave, manageren på hostellet, vil at jeg skal bli her, så han er villig til å skru ned prisen. Uansett kan jeg faktisk klare å holde hjulene i gang uten å bruke så mye av min norske konto. :) Nå har jeg 2,5 dag fri og så er det ut igjen i tre dager. Jeg jobber altså på julaften! Det blir min første jul uten noen i familien rundt meg, men med 30 grader, blikkstille vann, hai, sting-ray og "nemo" skal jeg nok klare å komme gjennom det. ;) Anine flyr opp hit til nyttårsaften. Da skal søstrene Szikszay lage fest i Cairns. :)
En kjip nyhet; det var innbrudd på rommet mens jeg var borte og kjeltringene tok kameraet mitt. :( Nå må jeg bruke fridagene mine på politiet og forsikringsselskap... Hmpf!
Bildene viser minner fra gamle tider da hele familien var i Cairns. :)

1 kommentar:

  1. Heftig meny altså! Du er jo helt rå! Skal vi gifte oss når du kommer tilbake??? Hehe!

    Ringer når jeg har ankommet oz den 26 des. Tror ikke jeg rekker cairns, men det hadde jo vært gøy å fått til. I såfall betaler jeg meg med på båten bade for å få maten til drømmekokken Helenemor!

    God jul vennen!

    SvarSlett