mandag 6. september 2010

Shanghai

Hei igjen, godtfolk.
Bloggsiden er fremdeles utilgjengelig i dette ellers så åpne landet... haha. Men det stopper ikke meg, så her kommer et nytt innlegg. Føl dere fri til å koke en kopp kaffe (eller kinesisk te), len dere godt tilbake i godstolen og vær skikkelig misunnelig - for dette er knall! Når det er sagt, er dere alle velkomne til å feire jul sammen med oss et sted i sør-øst Asia!! :)

Shanghai

Etter en ti og en halv timers togtur fra Beijing kom vi til Shanghai. En stor by med masse liv og røre - en total kontrast til Beijing. Her er det ikke mye at det "typisk" kinesiske som Beijing hadde å by på. Her er den ene skyskraperen høyere enn den andre og neonlysene står i kø for å få oppmerksomheten, det er et vanvittig folkemylder og trafikken går i alle retninger på èn gang. Her kjenner man at man lever! :)
På tross av at jeg liker kultur, historie og museer, er nok Shanghai min favoritt over Beijing. I går var vi ute i byen til utpå kveldingen og å se alle bygningene på begge sider av elva totalt opplyst var helt fantastisk! På den ene siden var det eldre og mer erverdige bygninger dekket av små lyspærer og laserstråler, mens det på andre siden var toppmoderne skyhøye og opplyste skyskrapere. På selve elva gikk det turistbåter med musikk og neonlys. Denne byen sover aldri!
Her i Shanghai har vi prøvd oss på t-banesystemet og det var travelt, men effektivt, så vi har rukket å se masse på kort tid; gamlebyen, finanssenteret, gåstripa langs elva (The Bund), Shanghai museum, People's square og mer til. Èn av måtene å komme seg over elva på er gjennom The Bund Sightseeing Tunnel. Det er en tunnel som går under elva fra "gamle" Shangai til finansdelen av Shanghai, og er den store, nye "must see" attraksjonen i Shanghai. Gudene veit hvorfor?!? Det var ikke annet enn en betonggrå tunnel dekket av blinkende neonlys - og dèt for 110 Yuan tur-retur!

Vel, Shanghai er en flott og spennende by vi gjerne skulle brukt mer tid på, men det er dyrt og vi ønsker å bruke mer tid på landsbygdene enn i byene, så vi rusler videre allerede mandag kveld. Da skal vi ta et nytt tog, denne gangen til Xi'an, hvor vi skal se blant annet Terracotta-krigerne. Jeg gleder meg veldig til det!! Turen er ment å vare 16 timer, men etter den forrige togturen har vi lært at de gjerne slenger på et par ekstra timer... Det er i alle fall billig med offentlig transport her; turen til Xi'an kosta 186 Yuan (=186 NOK) per person.
Vi har brukt noen kronasjer her nede, men vi trøster oss med at vi kun har vært i storbyene hvor prisene ikke er kjent for å være lave. Vi håper og tror at landsbygda er billigere. Ikke for det; man får et godt måltid for to personer til ca 80 Yuan, en enkeltbillett på t-banen koster 3 Yuan og en 1/2 vann koster alt fra 1-3 Yuan. Det er hostellene og attraksjonene som koster penger, og det må da være lov å kose seg litt også selv om man er på backpacker-tur! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar