tirsdag 27. oktober 2009

Fartsbølle


Nå har vi kommet oss til Glenelg, en bydel til Adeleide. Etter vi forlot Melbourne har det blitt mindre tilgjengelig med trådløst nett, vi har derfor kjøpt oss en internettbrikke som gir oss internett overalt. Jeg er imidlertig litt skeptisk til dekningen midt i landet, men vi får se hvordan det går. Vi har også kjøpt mobiltelefoner, nummeret mitt er +61 (0)415647632 og Anine sitt er +61 (0) 451043578. Her i Glenelg skal vi være i to netter før vi drar videre til Coober Pedy. Det en halvtime (!) tidsforskjell fra Melbourne og hit, så nå ligger vi 9,5 time foran Norge (Ja, jeg har fått med meg at dere har stilt klokka.)
Jeg kjørte de første 50 milene mot Adeleide og det var artig å kjøre på venstre side. Veiene er rimelig fine og fatrsgrensen er som regel 110. Det er imidlertidig ganske kjedelig og ensformig. Det er mil på mil med rette strekninger omringet av enorme jorder med sauer og kuer. En sjelden gang kjører vi gjennom knøttsmå byer som får Høland til å virke som reine storbyen. Anine og Cathrine sitter i baksetet, forsikringen hadde blitt dyrere hvis de skulle kjøre, pga alderen deres. Så barna sitter bak for fôrer mor og far med knekkebrød og dårlige vitser. Etter ca 50 mil var det på tide å fylle bensin og skifte sjåfør. Glenn hadde nemlig blitt rastløs av "tantekjøringa" mi. Jeg kjørte tross alt bare i 125 km/t på de rette veiene. Vel, vi bytta sjåfør og etter en halvtime møtte vi en politibil som blinka oss inn til siden."Get your car out of the road and show me your drivers license, please." Rally-Glenn hadde kjørt i 133 km/t i 100 sona og fikk $332 i bot, etter at Mr. Police hadde trukket fra $150 i stupid-norwegians-on-a-holliday-discount. Haha. :)
Her i Glenelg er været godt og varmt, vi har til og med fått litt farge. :) Det er et hygglig, lite sted helt inntil stranden. Vannet er imidlertid ikke mer enn rundt 18 grader, men vi bare måtte vasse litt i dag. Utestedene stenger kl 22 da, så det tar ikke helt av. :p

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar